Language: SE

0

Vanliga frågor

Här har vi samlat de 10 vanligaste frågorna vi får från er kunder. Se efter här om just din fråga finns med eller kontakta oss.

Hur långa flaggstänger producerar ni?

Våra standardlängder är 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 12, 14, 16 och 18 m.

Hur lång bör min flaggstäng vara?

Vi rekommenderar att flaggstången ska vara 1/3 del högre än huset den står bredvid eller 3-4 m över taknocken. Man bör även tänka på eventuella nivåskillnader på tomten mellan huset och flaggstångens placering.

Var kan jag köpa min Formentaflaggstång?

Formentas flaggstänger säljs hos välsorterade järn- och byggfackhandlare. Maila oss var ni bor så rekommenderar vi er närmaste Formenta återförsäljare.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiderna kan variera beroende på produkt och att vi i största möjliga mån försöker transportera flaggstängerna med egna lastbilar. Normalt sett levererar vi flaggstänger inom ca 2 veckor och tillbehör inom ett par dagar.

Vad ger ni för garantier?

Formenta ger 10 års garanti på sina flaggstänger.

Var tillverkas flaggstången?

Formenta har sedan 1972 haft sin huvudfabrik i Värnamo. Här producerar vi fortfarande våra flaggstänger för den nordiska marknaden, men även för flertalet exportländer i Europa, Nordamerika, Afrika och Asien.

Vad är måtten på markdelarna?

Formenta har en 3-kantig markdel för 5-12 m flaggstänger med ett cc-mått mellan hålen på 166 mm. För 14-18 m flaggstänger är markdelen 4-kantig med ett cc-mått mellan hålen på 228 mm. Håldiametern är 20 mm för båda typerna.

Hur länge ska en flagga eller vimpel hålla?

Formentas flaggor och vimplar är producerade i marinpolyester tyg för extra lång livslängd. Det är väldigt svårt att svara på livslängden på en flagga eller vimpel. Det beror givetvis på väderförhållandena samt hur flitigt man använder produkten. Vi brukar rekommendera våra kunder att byta sin vimpel minst 1 gång per år.

Hur mycket väger en flaggstång?

Formentas flaggstänger är producerade i glasfiberarmerad polyester. Detta innebär att de kombinerar en mycket låg vikt med extrem styrka. Exempelvis väger vår 12 m flaggstång 44 kg med alla tillbehör samtidigt som en 9 m flaggstång väger 30 kg. 12 m flaggstången tål vindlaster på upp till 48 m/s enligt tester med SP (Statens Provningsanstalt).

Erbjuder ni montering?

Nej, Formenta monterar tyvärr inte flaggstänger. En flaggstång är dock väldigt enkel att montera på egen hand. Vill ni ändå ha hjälp av en montör kontakta gärna oss så kan vi rekommendera duktiga montörer i närheten av er.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?