0

Småland de luxe till utställning i London

2016-09-05

Formentas senaste designsamarbete tillsammans med formgivaren och konstnären Carl-Oscar Karlsson utmynnade i den exklusiva och omtalade flaggstången Småland de luxe. Nu har produkten och samarbetet blivit utvald till ett av 15 svenska bidrag att medverka på London Design Biennale på Somerset House. Det svenska bidraget heter Welcome to Weden och bygger på en idé om tätare samarbeten mellan formgivare och tillverkare.

Fler belysningar till flaggstänger i sortimentet

2016-09-01

Efter förfrågningar från våra kunder på julbelysningar och spotlights till flaggstänger har vi nu hittat rätt. Då vi har stränga krav när det gäller kvalitet och hållbarhet på alla produkter så har det tagit lite tid att finna rätt lösningar på produkterna som motsvarar våra och våra kunders förväntningar. Ta en titt på de nya julbelysningarna Fairybell som finns från 960 LED lampor upp till hela 2000 LED lampor i 6m, 8m och 10m höjd. Vår nya Eco uplight är en kvalitetsbelysning för att belysa företagsflaggor på flaggstänger upp till 12m längd och har en beräknad livslängd på 10 år det är vad vi kallar kvalitet.

Formenta lanserar fler papperskorgar

2016-06-01

Formenta lanserar två nya serier på papperskorgar vid namn Avenue och Tilt. Avenue finns i 2 storlekar 75L och 95L där den minsta även finns i 2 utföranden med och utan askkopp. Papperkorg Tilt är en mindre modell på 40L som enkelt installeras på stolpar eller mot vägg med en mycket hållbar konstruktion.

Formenta en del av Den Nya Kartan

2016-04-09

Tillsammans med formgivaren och konstnären Carl-Oscar Karlsson från Växjö har Formenta blivit utvalda att utveckla en helt ny produkt som kommer ställas ut på konstutställningen Den Nya Kartan på Vandalorum. Tillsammans har vi tagit fram en flaggstång i limiterad upplaga om 99 ex som samtidigt är ett konstverk. Varje detalj är tillverkad i Småland där Formenta har sina rötter. Småland de luxe som flaggstången heter vilar på ett starkt rostfritt fäste som blästrats för att få sin vackra matta yta. Flaggstången i sig är extra förstärkt under tillverkningsprocessen av våra erfarna gjutare. Till sist valde vi att återuppliva den gamla klassiska glaskulan. Både kulan och knapen är handblåsta i småländska Örsjö av glasblåsare/mästare Micke Johansson, vilket gör dem till konstverk i sig. Kulan slipas därefter av glaskonstnär Markus Emilsson för att få en speciell karaktär. Utställningen kommer äga rum på konstmuseet Vandalorum under perioden 9 april till 29 maj.

Formenta i samarbete med formgivaren Ola Giertz

2016-04-13

Idag startade Formenta tillsammans med designern och formgivaren Ola Giertz från Helsingborg ett samarbete för att utveckla produkter inom Formentas produktområde Outdoor. Ola tog examen från Carl Malmsten i Stockholm 2010 och har sedan dess arbetat tillsammans med flera företag som Materia, Essem Design, Studio Work och S-Line genom sin egna studio. Vi ser framemot att i höst lansera vår första produkt tillsammans med Ola.

Parkbänken Break lanseras på Elmia Park

2015-08-14

På mässan Elmia Park kommer Formenta visa sin nya parkbänk och parksoffa Break formgiven av Anton Björsing. ”Min tanke var hela tiden att utgå från enkelhet och designa en anpassningsbar produktserie som skulle kunna finna sin plats i flera olika miljöer och situationer” säger Anton. Break består av ett varmförzinkat 60mm grovt stålrör som är bockat och av bänkskivor i FSC-märkt norrländsk furu som laseras enligt en trestegsprocess.

Formenta satsar för framtiden

2015-06-16

Idag har Formenta signerat ett köpeavtal gällande en fastighet om närmare 24 000 kvm utmed E4:an i Värnamo. Företaget gör denna investering för att kunna fortsätta att utveckla verksamheten i Värnamo och i Sverige med egen produktion av flaggstänger, belysningsstolpar och andra produkter i glasfiberarmerad polyester. När byggnation kan inledas är oklart i dagsläget.

Formenta lanserar belysningsstolpar

2014-07-01

Under flera år har Formenta utvecklat och förfinat produktionsprocesserna för att producera egna belysningsstolpar vid fabriken i Värnamo. Belysningsstolparna som marknadsförs under namnet Formenta Streetmast produceras i längderna 3-6m och är perfekt lämpade för gc-väg, bostadsområden, parkeringsplatser, citymiljöer samt utanför industrier och köpcentrum där fokus på säkerhet, design och arkitektur blir allt viktigare.

Årets företagare

2014-03-07

Peter, Henrik och Carl Nyholm tilldelades idag priset som årets företagare i Värnamo Kommun 2014 på Värnamogalan.

Formenta i designsamarbete med Anton Björsing

2014-03-01

Formenta har idag inlett ett nytt samarbete med formgivaren och designern Anton Björsing. Anton är utbildad möbeldesigner från Carl Malmsten och startade 2013 eget designföretag. Samarbetet innebär att Anton kommer formge nya produkter inom Formentas snabbt växande produktområde Outdoor. Anton arbetar sedan tidigare med bland annat Sagaform, Mitab, Skagerak och Hans K.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?