Language: SE

0

Ett familjeföretag i tredje generationen.

Vår historia börjar egentligen med en dröm om ett eget företag för över 40 år sedan. Vår farfar, Olov Nyholm var ingenjör och hade stor erfarenhet från produktion och produktutveckling. Han hade en idé om att börja tillverka flaggstänger i glasfiberarmerad polyester. Dessa skulle vara konstruerade starkare än gamla flaggstänger i trä och samtidig vara helt underhållsfria. Tillsammans med vår farmor vågade han ta steget och bygga en egen fabrik i småländska Värnamo.

Farfar var långt före sin tid konstruktions- och produktionstekniskt och han var extremt noggrann när han utvecklade sina produkter. Hans noggrannhet inspirerar oss än idag i tillverkningen och utvecklingen av nya produkter.

År 1995 tog vår far Peter Nyholm över Formenta. Han inleder en utlandsexpansion med försäljning av flaggstänger och etablerar dotterbolag. Formenta tar stora steg med sina ISO certifieringar när det gäller miljö och kvalitet. Företaget börjar fokusera kring ständiga miljöförbättringar i form av material och produktionsmetoder.

Idag driver vi i tredje generationen Nyholm företaget tillsammans med vår far Peter. Vårt mål är att fortsätta utveckla Formenta till ett innovativt och expansivt företag med ett intressant sortiment av premium produkter för den offentliga och privata utomhusmiljön. I produktsortimentet finns förutom flaggstänger även belysningsstolpar, cykelställ, parkmöbler, planteringskärl, papperskorgar och sandbehållare. Idag levereras våra produkter till över 30 länder världen över och det är med stor ära som vi fått leverera flaggstänger till de Olympiska spelen, Commonwealth Games, Asian Games, Vita Huset i Washington, FN-kontoret i Wien samt flera andra kända byggnader och idrottsarenor. Idag ingår Formenta med fabriker i Sverige och Ungern samt säljbolag i Holland och Brasilien i den familjeägda företagsgruppen Nyholm Group.

Farfars och farmors dröm är idag vår. Det är med ansvar och stolthet men samtidigt en stark vilja att utveckla oss som vi bygger vidare Formenta. Vi gör det precis som farfar och farmor skulle gjort, med rejäla produkter vi kan vara stolta över och som vi vet håller.

Milstolpar

Vill du ha vårt nyhetsbrev?