Din order

 

Cykelställ

Våra cykelställ och cykelpollare är formgivna för att skapa säkra cykelparkeringar i offentlig miljö. Alla cykelställ är tillverkade i varmförzinkat stål och är extremt robusta för att tåla den påfrestning de kommer utsättas för.

Cykelställ Wave | Cykelställ | Formenta

Cykelställ Wave

Cykelställ

Cykelställ Spin | Cykelställ | Formenta

Cykelställ Spin

Cykelställ

Cykelpollare Arc | Cykelställ | Formenta

Cykelpollare Arc

Cykelställ

Att tänka på vid valet av cykelställ

Att välja rätt typ av cykelställ är viktigt. Börja med att tänka utifrån hur många cyklar som behöver parkeras och vilket utrymme som finns att tillgå. Trots att svenska kommuner jobbar för att få fler människor att välja cykeln framför bilen, finns det idag ett underskott av cykelställ i svenska kommuner och stadsmiljöer. Om det beror på platsbrist kan det vara en god idé att placera ut cykelställ för 1-2 cyklar med jämna mellanrum. Cyklister vill ju kunna parkera lite var som helst.

Modulbaserade cykelställ för trånga utrymmen

Cykelställ Spin och Cykelställ Wave är s.k. modulbaserade cykelställ som säljs i delar om två, fyra eller sex platser och kan byggas på i oändlighet. Eftersom varje del är utrustad med både en låg och en hög bygel sparar cykelställen mycket plats. Dessa cykelställ är lämpliga att använda utanför köpcentrum, skolor, industrier, affärer, flerbostadshus / fastigheter / bostadsrättsföreningar men funkar även för privat bruk.

Moderna, snygga cykelställ i valfri färg

Cykelställ Watch, Guard, Arc, Twist och Loop är stilfulla, snygga cykelställ med plats för upp till två cyklar, perfekt för offentliga miljöer där utrymmet är begränsat. De levereras som standard i varmförzinkat utförande, men kan även beställas helt i valfri färg enligt RAL-skalan.

Cykelställ och pollare i ett

Cykelställ Guard och Watch kan tack vare sina robusta konstruktioner med vikt på 12–13 kg också användas som snygga och effektiva pollare. Pollare används med fördel utanför köpcentrum, butiker, arenor, entréer, skolor och andra områden där man på ett effektivt och snyggt sätt vill förhindra biltrafik.

Att montera ett cykelställ

De modulbaserade cykelställen kan förankras i mark med medföljande expanderbult, samtidigt som de kan användas helt fristående. De olika modulerna som väger 7-7,5 kg kan vid behov sammanlänkas med medföljande skruvar. Övriga cykelställ monteras enkelt genom nedgjutning 400 mm i mark. Utförlig monteringsanvisning medföljer alltid.

Skötselråd

Våra varmgalvaniserade cykelställ är underhållsfria, men vi rekommenderar rengöring med jämna mellanrum.

Få löpande information om nya produkter, utveckling och nyheter. Välj minst ett av våra tre produktområden.