Din order

 

Planteringskärl

Våra planteringskärl är designade för att skapa attraktiva gröna miljöer i stadsrummet. Eftersom planteringskärlen är tillverkade i glasfiberarmerad polyester är de starka, underhållsfria och helt färgbeständiga med fin, högblank utsida. Alla planteringskärl kan levereras i valfri kulör.

Planteringskärl ONE | Planteringskärl | Formenta

Planteringskärl ONE

Planteringskärl

Planteringskärl Grow | Planteringskärl | Formenta

Planteringskärl Grow

Planteringskärl

Planteringskärl Edge | Planteringskärl | Formenta

Planteringskärl Edge

Planteringskärl

Planteringskärl Happy | Planteringskärl | Formenta

Planteringskärl Happy

Planteringskärl

Tillbehör

Bevattningstank | Planteringskärl

Bevattningstank

Planteringskärl

Fördelar med Formentas planteringskärl

Eftersom våra planteringskärl är tillverkade i glasfiberarmerad polyester är de helt underhållsfria och mycket starka. Kombinationen av den låga vikten och den stapelbara formen underlättar transport och gör därmed planteringskärlen fördelaktiga ur miljösynpunkt. Materialet gör det också möjligt att helt kunna välja färg på planteringskärlet (ca 200 nyanser från RAL-skalan).

För att underlätta förflyttning på plats när kärlet är fyllt med jord och blommor, är alla modeller utrustade med lyftöglor på insidan.

Våra planteringskärl finns i flera olika storlekar och former för olika behov och ändamål. Volymen på våra olika modeller sträcker sig från 100 till 420 liter.

Formgivna planteringskärl

Utöver våra planteringskärl i standardutförande erbjuder vi formgivna kärl för fräscha, moderna intryck i stadsmiljön. Hexagonformade Planteringskärl ONE kan t.ex. användas i flertal för att skapa spännande formationer.

Bevattningstank för tidsbesparande bevattning

Ett populärt tillbehör till våra planteringskärl är bevattningstanken som ger en jämn vattentillförsel och god syresättning av rötterna. Detta ger växterna starkare tillväxt och ökad livslängd. Dessutom görs en tidsbesparing på ca 30 % i jämförelse med manuell bevattning. Vi har olika bevattningstankar beroende på vilket planteringskärl du köper. Läs mer på respektive sida för de olika bevattningstankarna.

Effekter av planteringskärl och gröna miljöer

Ett forskningsteam vid universitetet i Oxford har med hjälp av satellitbilder påvisat att inslag av grönska i omgivningen har en avstressande effekt, oavsett om personer bor i storstadsområden eller i natursköna förorter. Med andra ord kan ett väl planerat bostadsområde eller en väl planerad stadskärna med ett generöst inslag av planteringskärl, fyllda med grönska och färgglada blommor, på lång sikt bidra till ett mer välmående samhälle.

Få löpande information om nya produkter, utveckling och nyheter. Välj minst ett av våra tre produktområden.