Din order

 

Papperskorgar

Våra papperskorgar är utvecklade för användning i offentlig utemiljö. Papperskorgarna passar exempelvis i parker, utmed gångstråk och vid entréer.

Papperskorg Life | Papperskorgar | Formenta

Papperskorg Life

Papperskorgar

Papperskorg Classic | Papperskorgar | Formenta

Papperskorg Classic

Papperskorgar

Papperskorg Focus | Papperskorgar | Formenta

Papperskorg Focus

Papperskorgar

Tillbehör

Dekal Papperskorg | Papperskorgar

Dekal Papperskorg

Papperskorgar

Dekal Hundlatrin | Papperskorgar

Dekal Hundlatrin

Papperskorgar

Offentliga papperskorgar med hög kapacitet

Papperskorgar i stadsmiljöer brukar bli överfulla ganska snabbt. Mycket av det skräp som slängs kommer från förpackningar, som t.ex. pizzakartonger och lattemuggar. Vi rekommenderar därför att papperskorgar ämnade för offentlig utemiljö bör ha en kapacitet på minst 25 liter.

Material och underhåll

En viktig aspekt av papperskorgar för offentlig utemiljö är deras hållbarhet och underhållsfrihet. Att välja papperskorgar tillverkade i galvat eller rostfritt stål kan förlänga deras livslängd och minska behovet av underhåll, vilket ger en bättre investering över tid.

Papperskorgar i kombination med askkoppar

Över hälften av allt skräp på våra gator och torg består i cigarettfimpar. Eftersom svenska kommuner i allt högre grad inser behovet av askkoppar, är många av de papperskorgar som placeras ut idag utrustade med inbyggd askkopp. Ett bra exempel på en papperskorg med inbyggd askkopp är vår Avenue 75L med Askkopp. Denna fyller behovet av en stor papperskorg med hög kapacitet samtidigt som den ger rökare möjlighet att slänga sina cigarettfimpar på rätt ställe. Både säcken inne i papperskorgen och askkoppen i ovandelen på papperskorgen är lätta att tömma.

Anpassningsmöjligheter

Att erbjuda möjligheten att anpassa papperskorgar efter kommunens eller företagets specifika behov, som till exempel att välja en specifik RAL-färg eller lägga till en egen logo, kan skapa en mer personlig och välkomnande miljö. Detta kan även stärka varumärket och den visuella identiteten för området.

Effekter av fler papperskorgar

Ett bra exempel på en lyckad satsning på renare stadsmiljöer är Stockholm. På senare år har nedskräpningen minskat, främst pga investeringar i renhållning och nya papperskorgar. Undersökningar visar att om det saknas papperskorg, eller om papperskorgen är full, kan en av tio tänka sig att slänga skräpet på marken. Det handlar alltså mycket om att ge människor möjlighet att kasta skräpet på rätt sätt. Utöver detta visar ett flertal studier att skräp föder skräp. Det känns inte lika illa att skräpa ner där det redan är nedskräpat. Detta kan leda till en negativ spiral med bl.a. klotter och diverse skadegörelse. Får detta fortsätta utan konsekvenser tappar man respekten för platsen och man upplever den som osäker och otrygg. En god investering för framtiden är därför att som stadsplanerare, fastighetsägare etc. placera ut bra, stora papperskorgar på strategiskt utvalda platser.

Få löpande information om nya produkter, utveckling och nyheter. Välj minst ett av våra tre produktområden.