Din order

 

Köpvillkor

Allmänna villkor

Alla priser är angivna exklusive moms. När beställning är lagd har avtal om köp träffats mellan kund och Formenta AB. Formenta AB reserverar sig för eventuella skriv- och tryckfel. Vi kan tyvärr inte garantera att alla produktbilder framställer produktens exakta verkliga utseende. Vi reservererar oss för eventuella felaktigheter i prissättning, leveranstider, produktbeskrivning eller liknande. Vi förbehåller oss rättenatt åtgärda detta i efterhand. Vid händelse av detta informerar vi kunden som då har full rätt att häva eller ändra sin beställning. Formenta AB förbehåller sig rätten att neka till order.

Betalning

För företag tillämpas 30 dagars kredit. Faktura mailas efter leverans. Vi förbehåller oss rätten att tillämpa kreditprövning och behöver därför organisationsnummer. Privatpersoner betalar med Klarna.
Klicka här för att läsa Klarnas användarvillkor.

Leverans

Tillsammans med våra transportörer arbetar vi för att er beställning ska komma fram i perfekt skick. I undantagsfall kan det dock hända att varor skadas under transport. Därför ber vi er att alltid kontrollera emballaget och notera eventuella skador på fraktsedeln ni skriver på vid kvittering. Vi försöker också alltid att leverera er beställning så snabbt som möjligt. Information om respektive produkts leveranstid finner ni på varje produktsida. Kontakta oss om ni inte är nöjd med er leverans.

Vi strävar efter att leverera direkt till den leveransadress som anges vid beställning, men mindre gods går alltid till utlämningsställe.

Alltid fraktfritt

Att handla online hos Formenta AB är alltid fraktfritt inom Sverige. Flaggstänger levereras till den leveransadress som anges vid beställning. Vid leverans till öar som saknar broförbindelse träffas separat avtal om eventuell fraktkostnad beroende på produkt och leveransadress. Övrigt produktsortiment levereras till utlämningssställe eller företagsadress.

Transportskador

Kunden ansvarar för att godset undersöks direkt vid mottagande, innan fraktsedeln kvitteras. Skadad produkt kan inte reklameras i efterhand. Eventuella fel på emballage eller produkt måste anmälas direkt till chaufför som skall signera detta på fraktsedel. Därefter kontaktar kund Formenta AB om transportskada.

Force Majeure: Formenta AB är inte ansvariga för skada eller försening som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, beslag, valutarestriktion, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet som antingen hindrar eller försvårar vårt fullgörande i sådan grad att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

Returer

Som privatkund har du 14 dagars returrätt enligt konsumentköplagen. Meddela oss inom 14 dagar efter mottagen leverans genom att kontakta vår kundservice på info@formenta.se eller ring 0370-69 25 50. Godset måste skickas tillbaka i originalförpackning och vara i ursprungligt skick för full kreditering. Om produkten är använd mer än vad som anses tillräckligt och/eller om produkten är skadad förbehåller vi oss rätten att göra en värdeminskning på upp till 100 %. Kostnad för returfrakt beräknas alltid av Formenta AB och betalas av kund. Eventuella skador som uppstår vid frakt betalas av kund. Returrätt gäller inte för köp av specialprodukter mot offert.

Som företagskund har du ingen ångerrätt eftersom distansavtalslagen enbart omfattar avtal mellan konsumenter och näringsidkare.

Ej uthämtade paket

Du har 14 dagar på dig att hämta ut paket som skickats till ombud, därefter skickas paketet tillbaka till vårt lager, vilket medför en extra kostnad. Vi förbehåller oss därför rätten att debitera 150 kr ink moms för ej uthämtade paket. Beloppet debiteras enligt samma betalningsmetod som vid köpet (se “Betalning”).

Reklamationer

Vid eventuella reklamationer eller fraktskador kontakta vår kundtjänst. Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer i en eventuell tvist.

Få löpande information om nya produkter, utveckling och nyheter. Välj minst ett av våra tre produktområden.