Din order

 

Flaggstänger

Våra flaggstänger är svensktillverkade och designade för att hålla i generationer. Varje detalj i en flaggstång från Formenta är därför noga genomtänkt. Alla fästelement är varmförzinkade för bästa hållbarhet och flagglinorna är speciellt utvecklade för att tåla extrema väderförhållanden.

Flaggstång ISS | Flaggstänger

Flaggstång ISS

Flaggstänger

Flaggstång Fasad | Flaggstänger

Flaggstång Fasad

Flaggstänger

En svensk flaggstång av hög kvalitet

För att säkerställa kvaliteten på våra flaggstänger samarbetar vi sedan länge med RISE som utför provdragningar. Vi har också ett väl utvecklat kvalitets- och miljöledningssystem och är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Våra kunder kan därför känna sig helt trygga i att flaggstången tillverkats under säkra omständigheter och kommer att glädja både framtida barn och barnbarn. Dessutom testar och reparerar vi kontinuerligt våra produkter för att säkerställa deras funktion och hållbarhet över tid.

Tillbehör för er flaggstång

Vårt utbud av flaggstångstillbehör är svårslaget. Förutom de vanligaste reservdelarna erbjuder vi ett flertal smarta alternativ såsom fundament, väggfästen, flaggstångstvätt, flaggstångsbelysning samt olika typer av flaggexponerare som t.ex. Windtracker och Roto-Top. Självklart präglas även flaggstångstillbehören av kvalitet och noggrannhet för att klara av påfrestningar under flera år. Vi erbjuder också ett brett sortiment av flaggstänger anpassade för olika miljöer och behov, inklusive teleskopiska flaggstänger och flaggstänger för balkar, fasader och mer.

Svenska flaggor och vimplar

Alla våra svenska flaggor och vimplar är tillverkade av marinpolyester (160g/m2). Denna textil är vävd av dubbelt, tvåtrådigt, tvinnat garn och är ett beprövat slitstarkt och hållbart tyg. Materialet är tillsammans med sömnadens utformning helt avgörande för flaggans eller vimpelns livslängd. En helt ny flagga bör hissas i lugnt väder för att stabilisera sömmarna. En vimpel som används dagligen bör bytas ut minst en gång om året. En flagga håller längre eftersom den inte används lika ofta. Vi ger också information och råd om svenska traditioner och riktlinjer för flagghissning för att hjälpa våra kunder att hissa och ta ned flaggan på rätt sätt.

Längd på flaggstång

Det finns inga regler för hur lång en flaggstång ska vara, men vi brukar rekommendera att ca en tredjedel eller 3–4 meter av flaggstången ska skjuta över den byggnad flaggstången står i anslutning till. Tänk på eventuella nivåskillnader mellan byggnaden och flaggstångens placering.

Hur monteras en flaggstång?

Alla våra flaggstänger monteras enkelt i det medföljande varmgalvaniserade fästet av gångjärnstyp. Se monteringsanvisningen för en mer utförlig beskrivning om hur man monterar en flaggstång.

Garanti och skötselråd

Formentas garanti på 15 år omfattar alla glasfiberarmerade flaggstänger samt det varmgalvaniserade stångfästet. Reklamerad flaggstång ersätts med ny. För att hålla flaggstången ren och snygg rekommenderar vi att flaggstången fälls och rengörs med varmt vatten och såpa. Flaggstången kan också poleras med båtvax för extra lyster. Läs mer om garanti och skötselråd för våra flaggstänger.

Få löpande information om nya produkter, utveckling och nyheter. Välj minst ett av våra tre produktområden.